fredag 11. februar 2011

Reklameskilt langs veien mot Vegas

Det hender man går seg vill og ikke vet hvor man er. Sjøfolk og speidere vet om tegn i naturen som kan gi hint om egen posisjon: Sola. havstrømmer og stjerner kan være til god hjelp til havs. I skogen kan speidere og alle andre som har lyst, blant annet lete etter maurtuer eller litt utpå vårparten se hvor snøen ennå ikke har smeltet bort. Og det er jo himmel over skogen også, så sol og stjerner bør ikke avskrives hvorhen man går i li og fjell heller. Kompass, kart og turistforeningens røde T'er er gull verdt. Møter man Kong Harald V er man sannsynligvis i Slottsparken eller i Marka. Men: Hvordan oppdager man at man er i nærheten av Las Vegas?
Børs og katedral?
Jo, jeg vet at du sannsynligvis har med deg en GPS, og at det således ikke er til å lure på i det hele tatt i og med at egen posisjon, samt resterende distanse i tid og kilometer fremgår med all ønskelig klarhet på displayet. Men for å holde oss litt mer i det fantasifulle i et  halvt minutt til: Det handler selvsagt om reklameskiltene langs veien! Når stadig større, mer glorete og åpenbart dyrere konstruksjoner av det inviterende slaget dukker opp langs veikanten, så vil den garvede gambler vite at nå er Las Spillemekka nær. Vi andre vil vite det ved ganske enkelt å se på de ordinære veiskiltene; der er til og med den eksakte avstanden oppgitt i miles.

Så små lastebiler de har i Amerika!
Jo nærmere man kommer Vegas, jo større og mer fargerike blir skiltene. Og der har du egentlig Las Vegas-mentaliteten i et nøtteskall: Alt handler om å bli sett og om å få oppmerksomhet. Eifeltårn, Skatte-Øya og mini-Venezia har landet midt i ørkenen her for å fange vår oppmerksomhet og få oss til å stoppe opp nettopp for deres hotell, restaurant eller casino. Og i Las Vegas er de tre stort sett å finne på samme sted.

Høyhusene langt der framme er i hovedsak hotellene på "The Strip," Las Vegas' berømte hovedgate.

Stadig høyre skilt; vi nærmer oss nok!

Kanskje ikke så imponerende stort skilt, men dette var jammen en billig frokost!
Det gigantiske skiltet til Hilton-hotellet. Om det er en porsjon med pommes frites fra McDonald's,
prinsessa Märtha Loises lysfontene eller noe helt annet som har inspirert til denne utformingen vites ikke.
Men skiltet er, som seg hør og bør, stort.

He, he... Dette skiltet pleide å være parkeringshus før. Neida, bare tuller, men stort er  det, i alle fall.
Legg merke til bilene like bak dette "skiltet."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar